Ткаченко Олеся
1426
post-template-default,single,single-post,postid-1426,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qi-blocks-1.3.2,qodef-gutenberg--no-touch,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1426

Ткаченко Олеся

СЕКЦІЯ ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА

Олеся Ткаченко – художниця з Києва, член Національної спілки художників України. Має професійну мистецьку освіту – закінчила Львівську академію мистецтв. Працює у сфері живопису, дизайну, декоративно-прикладних технік, художнього текстилю. Займається викладацькою діяльністю, бере участь у художніх та дизайнерських міжнародних, національних і регіональних виставках, конкурсах, науково-методичних конференціях.

Мисткиня у своїй творчості досліджує можливості натуральних текстильних матеріалів у контексті сучасного мистецтва. Її картини виконані в унікальній авторській техніці – “мокре валяння”, що є однією із найдавніших у виготовленні текстильних виробів. Свій незвичний живопис мисткиня створює на вовняному полотні, використовуючи натуральні волокна, зокрема вовну, шовк, віскозу, льон та інші.

Текстильний живопис Олесі Ткаченко на фізичному рівні тактильний – це взаємодія кольору, фактури, площини у просторі й часі. Художниця прагне створити особливе енергетичне поле, що сприяє рефлексії, спогадам, дозволяє зануритися у таємниці буття та його глибини.

З 2014 року Олеся взяла участь у більш ніж 30 виставках і бієнале, зокрема в Італії, Туреччині, Польщі та Україні.