КУТНЯХОВ ДЕНИС МИКОЛАЙОВИЧ
802
post-template-default,single,single-post,postid-802,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-802

КУТНЯХОВ ДЕНИС МИКОЛАЙОВИЧ

Народився 7 листопада 1977 м. Київ
Працює в напрямку монументально декоративного мистецтва, техніки вітражу, мозаїки, розпису, а також над створенням творів художнього проектування інтер’єрів та екстер’єрів, громадських та приватних будівель, тощо.
у 2000 році після служби у лавах Збройних Сил України, поступив в Національну Академію Образотворчого Мистецтва і Архітектури.
з 2004 року працював методистом–викладачем у Школі Мистецтв №6 у місті Києві, поєднуючи працю в Школі Мистецтв з творчим доробком.
в 2006 році захистив Диплом на факультеті вільної графіки, майстерня професора Миколи Компанця, за фахом художник-графік.
з 2005 бере участь у міжнародних і республіканських виставках Національної Спілки художників України.
з 2007 виступає як розробник і проектант інтер’єрів та екстер’єрів приватних і громадських об’єктів.
у 2010 році прийнятий до Національної Спілки Художників України на монументальну секцію.
в 2011 в співавторстві з художником-монументалістом Миколою Кутняховим були розроблені і виконані мозаїчне оздоблення куполу та стін церкви Св.Петра і Павла в селі Озерне, Козелецького р-ну.,Чернігівської обл. за яку у 2015 році автори, отримали щорічну відзнаку Премію «МИТЕЦЬ» імені Михайла Бойчука (секції монументально-декоративного мистецтва) КОНСХУ.
у 2013 році отримав і виконав офіційне замовлення від Національного Заповідника «Софія Київська» м. Київ, на виконання серії творів художнього проектування, дизайну інтер’єрів у приміщеннях : Дзвіниці (пам’ятки архітектури ХVII ст.) та в Трапезній (пам’ятки архітектури ХVIIІ ст.)
Активно працює над розробкою нових, авторських прийомів, власного художнього стилю, конструктивними і ергономічними рішеннями використання художнього скла в інтер’єрі та екстер’єрі.